viernes, 3 de diciembre de 2021

 ADVENT



És el primer període de l'any litúrgic cristià, que consisteix en un temps de preparació espiritual per a la celebració del naixement de Jesús. La seva durada sol ser de 22 a 28 dies, atès que l'integren necessàriament els quatre diumenges més pròxims a la festivitat de la Nativitat (celebració litúrgica del Nadal) però, en el cas de l'Església ortodoxa, l'Advent s'estén per 40 dies, des del 28 de novembre fins al 6 de gener.






SIMBOLOGIA DE LA CORONA  D'ADVENT
  • La forma circular: El cercle no té ni principi ni final. És el senyal d'amor de Déu, que és etern, sense principi ni final; i també de l'amor a Déu i el proïsme, perquè no s'acabi mai.
  • Les branques verdes: El verd és el color de l'esperança i de la vida. Déu vol que s'esperi el seu benefici, el perdó dels pecats i la glòria eterna al final de la vida. L'anhel més important de la vida dels creients ha de ser arribar a una unió més estreta amb Déu.
  • Les quatre espelmes: Són quatre espelmes que es posen en la corona i que s'encenen d'una en una, durant els quatre diumenges d'advent en fer l'oració en família. Així com les tenebres es dissipen amb cada espelma que s'encén, els segles es van il·luminant amb la cada vegada més propera arribada de Crist al món.
  • Les pomes vermelles: Són pomes de color vermell que adornen la corona i representen els fruits del jardí de l'Edèn, amb Adam i Eva que van portar el pecat al món, però van rebre també la promesa del Salvador Universal. Ens fan pensar en la foscor provocada pel pecat que cega l'home i l'allunya de Déu. Després de la primera caiguda de l'home, Déu va anar donant a poc a poc una esperança de salvació que va il·luminar tot l'univers com les espelmes, la corona.
  • El llistó vermell: Representa l'amor a Déu i l'amor de Déu que embolcalla el creient.












jueves, 2 de diciembre de 2021

 HISTORIA FIRA DE LA PURISIMA DE SANT BOI


Com ja és tradicional, entre els dies 6 i 8 de desembre, es celebra una nova edició de la  Fira de la Puríssima, una de les fires més importants que se celebren al Baix Llobregat. La localitat de Sant Boi s’omple durant un cap de setmana llarg, de música, gastronomia i tradició. Una fira amb molta història…

Primeres fires:

LA TARDOR DE 1930 ES VA IMPULSAR LA CELEBRACIÓ D’UN CICLE DE CONFERÈNCIES AGRÍCOLES I, L’ANY 1931, S’ORGANITZÀ UNA “EXPOSICIÓ DE ROSES” DEL RECONEGUT CULTIVADOR PERE DOT, DE SANT FELIU DE LLOBREGAT.

L’èxit fou tan gran que el mes de desembre d’aquell mateix any s’acordà de celebrar, al propi local de la Biblioteca, una “Exposició de Fructicultura”, concretament de pomes, que es veié acompanyada d’un concurs d’embalatge que se celebrà a l’Ateneu Santboià.
Aquesta exposició tingué un èxit rotund i va engrescar als seus promotors a llençar-se a noves aventures.

1932. “Exposició de Fruites d’Estiu”

Carles Martí, el desaparegut “Cronista de la vila” i Joan Font eren, a més, directius del Sindicat Agrícola de Sant Boi (fundat l’any 1908), on es responsabilitzaven dels contactes per a l’exportació internacional de la producció frutícola i hortícola del Pla del Llobregat. De la seva relació amb aquestes i d’altres entitats de la vila, l’any 1932, va sortir la idea d’organitzar, per al mes de juliol, a l’Ateneu Santboià, una gran exposició agrícola l'exposició de Fruites d’Estiu” que, sense pensar-s’ho, constituirà el precedent més directe de la Fira de la Puríssima.
Una consolidació accidentada (1947-1951)
La tardor de 1946 i a proposta del soci Joan Font i Esteve (un dels impulsors de les mostres agrícoles dels anys trenta), la “Hermandad Agrícola” va acceptar de celebrar un mercat d’arbres fruiters on poder fer les comandes i poder conèixer la producció viverista de Catalunya. L’altra gran fira comarcal, la de la “Candelera” a Molins de Rei, s’esdevenia en una data molt tardana com per adquirir els arbres frutícoles i poder fer plantacions regulars amb èxit.
L’EDICIÓ DE 1951, ANUNCIADA DIRECTAMENT COM A “FERIA DE LA PURÍSIMA” FOU MOLT LLUÏDA, SOBRETOT PER A LA PAGESIA LOCAL, QUE CELEBRAREN L’ACABAMENT DE LES OBRES DE REMODELACIÓ DEL VELL EDIFICI SOCIAL.
La fira actualment:


actualment la fira com jo la viu és molts llocs al voltant del poble,posen la fira d'atraccions ,és estar amb els amics passejant pels llocs, sortir de festa amb ells ,és estar amb ells, és divertir-se

  SANT BALDIRI Església de Sant Baudili (Sant Baldiri en català) ubicada al nucli antic de Sant BOI de Llobregat (Barcelona), al costat del ...